Kies je taal:

En nu?

De publicatie van deze canon is geen eindpunt. Het is slechts een begin. Dit project is gestoeld op de overtuiging dat een canon alleen zin heeft als hij een dynamisch ding kan zijn.

Dat dynamische aspect zal zowel op deze website als uit allerlei activiteiten en het totstandkomen van verscheidene publicaties tot uiting komen. Hieronder volgt een kort overzicht van wat er voor de komende periode gepland is.

  • De lijst wordt jaarlijks onderworpen aan een ‘klein onderhoud’. Om de vijf jaar volgt er een grondiger ‘groot onderhoud’. De eerste grote update is gepland in 2020.
  • Deze website is een work in progress. De vijftig (of 51) canonwerken blijven centraal staan, maar gaandeweg krijgt de website ook een nieuw luik, waarin een ruimere context wordt geschetst. Hou deze pagina's dus goed in de gaten, want je leest hier ook alles over allerlei activiteiten die de canonwerken tot leven wekken.
  • Enkele maanden na de bekendmaking van deze canon heeft uitgeverij Vrijdag een bijzonder canonboek gepubliceerd. Dat boek is nog steeds in de boekhandel te vinden, maar je kan het hier ook online bestellen.

Nog meer weten over de canon? Lees er alles over in Ons ErfdeelSeptentrion, of The Low Countries.

bekijk de canon