Kies je taal:
Gortermulder

Muziekvoorstelling 'Kom, zijn liefste' (Herman Gorter)

Tijdens het Festijn van Tachtig kun je een voorstelling bijwonen met nummers van de CD 'Herman Gorter - Verzen 1890'.

De gedichten uit de lyrische, experimentele, sensitivistische periode van classicus, dichter en socialist Herman Gorter gaan een unieke samenklank aan met elektronische klanklandschappen.

Enkele nummers worden live uitgevoerd met voordracht, elektrische gitaar en sopraansaxofoon, afgewisseld door fragmenten van andere gedichten en brieven van Gorter.

Daarbij presenteren zij iets zeer bijzonders: de enig bekende filmbeelden van Gorter, opgediept uit de archieven van filminstituut Eye en al decennia niet te zien geweest.

Awater, het tijdschrift van de Poëzieclub presenteert tijdens de voorstelling zijn herfsteditie, met o.a. een essay van dichter en voordrachtskunstenaar Simon Mulder over de voortdurende muziek van Herman Gorter, waarin wordt verkend hoe Gorters werk én zijn persoon dichters van nu inspireren.

De voorstelling maakt deel uit van het Festijn van Tachtig, een groot festival waarin je het rebelse literaire Amsterdam van 1880 kan ontdekken, met theater, muziek, poëzie, film, eten, drinken en veel meer.

Met  - Simon Mulder, dichter en voordrachtskunstenaar 

 - Beggar Brahim, soundscapeartiest

 - Jesse LaChiffre, klarinettist

 - Merijn Schipper, hoofdredacteur Awater

Wanneer? 28 oktober 2017

Waar? Tropentheater (Amsterdam)

Meer info vind je hier.