Kies je taal:
9789401433150

Boekvoorstelling: AST, een artistiek literatuurproject

In het kader van de heruitgave van Streuvels' Het Leven en de dood in den ast nodigen de Provincie West-Vlaanderen en Uitgeverij Lannoo u van harte uit op de boekvoorstelling van het literair kunstboek AST.

Zeven artiesten vonden inspiratie in Stijn Streuvels' meesterwerk Het leven en de dood in den astLuc DevoldereDirk De Schutter, Gerolf Van de Perre, Filip Claus, Bart Janssen, Ward Dijck en Koen Peeters schreven essays, proza en poëzie die met foto's, schilderijen en illustraties werden verrijkt tot één artistiek literair werk, getiteld AST.

Sprekers: Marcel De Smedt, voorzitter Stijn Streuvelsgenootschap. Maarten Van Steenbergen, Uitgeverij Lannoo NV. Sophie Muyllaert, adjunct-adviseur Provincie West-Vlaanderen. De auteurs: Koen Peeters, Bart Janssen, Luc Devoldere, Dirk De Schutter met beeldend werk van Gerolf Van de Perre, Ward Dijck en Filip Claus.    Met voordracht door Omer Vandeputte.

Met dank aan het Stijn Streuvelsgenootschap vzw en de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde.

Datum: vrijdag 22 april, van 15 uur tot 17 uur. Aansluitend receptie. Locatie: Koninklijke Academie voor Taal en Letterkunde, Koningstraat 18, 9000 GENT Toegang: gratis. Gelieve uw aanwezigheid voor uiterlijk zondag 10 april te bevestigen via het lijsternest (* onder voorbehoud van beschikbare plaatsen.)